Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het mogelijk geworden de BTW op de aanschaf van de zonnepanelen terug te vragen. Onze staatssecretaris is hier niet blij mee, maar op basis van de huidige stand van zaken is het mogelijk de BTW terug te vragen.

De Belastingdienst heeft voor u een handreiking gemaakt voor het terug vragen van de BTW, klik daarvoor op deze link:  BTW zonnepanelen . In deze link is kort op een rijtje gezet welke stappen u moet ondernemen om de BTW terug te vragen bij de Belastingdienst.

U kunt ook vragen of wij u willen helpen bij het terugvragen van de BTW. Met dit Machtigingsformulier geeft u ons toestemming alle handelingen namens u te verrichten. De kosten hiervan bedragen € 150 excl. BTW. De op deze factuur te betalen BTW (€ 31,50) zullen wij uiteraard ook terugvragen bij de Belastingdienst.

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen of wilt u meer informatie hierover, dan verwijzen wij u graag door naar Elektrotechniek Kees van Schaik. Deze erkende installateur kan u alles vertellen omtrent de aanschaf en de installatie van zonnepanelen.

Meer informatie kunt u lezen in Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen van de Belastingdienst.